Dünden Bugüne GÜRÜNSOY Bulgurları

Aşurelik Buğday: Bereketin Simgesi

Aşurelik buğday, aşure yapımında kullanılan bir buğday türüdür. Aşure, bereketin ve paylaşmanın simgesidir ve Muharrem ayında sıkça yapılır.

Aşurelik buğday kullanımı:

  • Aşurelik buğday kullanmadan önce ılık suda 10-12 saat kadar ıslatmanız gerekir.
  • Islatılmış buğdayı tencereye alın ve suyunu ekleyin.
  • Buğday yumuşayana kadar pişirin.
  • Ardından diğer aşure malzemelerini ekleyin ve karıştırın.

Aşurelik buğday ile yapabileceğiniz lezzetler:

  • Aşure
  • Keşkek
  • Helva

Bir yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş sepeti0
There are no products in the cart!
Alışverişe devam et
0